AfriForum antwoord op New York Times-artikel oor onakkuraathede oor Suid-Afrikaanse gronddebat

April 4, 2019

VAALDRIEHOEK - AfriForum het op ’n onlangse artikel in die New York Times geantwoord waarin dié burgerregteorganisasie genoem word. Die organisasie sê dit wil terselfdertyd sommige van die skreiende valshede uitwys wat die artikel tot ’n reeds plofbare gronddebat toevoeg. Die adjunk- uitvoerende hoof van AfriForum, Ernst Roets, sê die New York Times-artikel, asook ’n ander New York Times-artikel waarna dit verwys, bevat valshede en steun grootliks op ’n vals narratief wat aan AfriForum toegeskryf word. Die New York Times-artikel haal statistiek aan dat bykans 70% van Suid-Afrikaanse plase wat deur individue besit word deur wit mense beheer word. Roets sê dat dié statistiek misleidend is en ’n vals persepsie skep. Hy sê hoewel ’n grondoudit, wat in 2014 deur Suid-Afrika se departement van landelike ontwikkeling en grondhervorming uitgevoer is, aandui dat 79% van die land se grond nog in privaat besit mag wees, dui dit nie dié grondeienaars se ras aan nie.
FOTO: (Verskaf)

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recent Posts
Please reload

Search By Tags